Коледни вълнения в ПГСС

На 23 декември 2009 година в 10 часа сутринта, в Професионална гимназия по селско стопанство  беше отбелязан този толкова скъп и вълшебен за всички празник –  Коледа. С огромно удоволствие и вълнение учениците на гимназията, подготвиха кратка програма, в която се чуха стихове и сурвакарски пожелания, раздадоха се награди, танцуваха се модерни танци и хора.

И тази година коледния  дух витаеше по коридорите и стаите на сградата на ПГСС – гр. Чирпан. Това усещане идваше от празнично украсени учебни кабинети, превъзбуденото  ученическо жужене, разговорите, въртящи се около темата, за мястото и начина за празнуване на новогодишната  нощ, нарисуваните зимни пейзажи и графики, поставени във фоайето на училището, китните сурвакници до тях, изработени собственоръчно от възпитаниците на ПГСС.

Празникът беше вълнуващ и весел, с приповдигнато коледно настроение. Участие в училищното представление взеха съответно като водещи на програмата  Веселина Стойчева – 10а клас, Елена Кирилова – 11б, Михаел Козарев – 10а,  Ангел Ангелов – 9б клас. Те се справиха чудесно, макар и видимо развълнувани от обхваналата ги сценична треска.

В образите на дядо Коледа и неговата непослушна помощница Снежанка се въплътиха много успешно Петя Калчева от 12а клас и Спас Пеев от 11в клас. В тяхното изпълнение личеше професионализъм и улегналост.

За доброто настроение на всички на сцената показаха своите умения две танцови формации – балет „Фентъзи” от 12а клас и балет „Съншайн” от 9а клас, които вдигнаха до екстаз и без това веселата публика.

Бяха раздадени много награди на вярно отговорилите на въпросите от викторината. Обявиха се имената на спечелилите участници в коледните конкурси организирани от училището, както следва: В конкурса за рисунка на тема „Коледа през моите очи” победители станаха Желязко Видев от 9в клас и Неделчо Попов от 10в клас. За най- празнично украсена класна стая награди си разделиха съответно 9а, 9б, 10а, 10в и 12а класове. В третия конкурс за направата на автентична сурвакница, тортата, заедно с грамотата грабнаха учениците от 9в клас.

Раздадоха се вкусни торти и на победителите във вътрешно училищния турнир по футбол, именно: 10а клас и 12б клас.

Празненството завърши с танца на възпитаниците на ПГСС – гр. Чирпан Таня Тодорова, Анжелина Курцанова и Николай Дамянов, които под ръководството на Мария Атанасова и Танко Драгиев от Народно Читалище  „Пейо Яворов”, ни накараха да се насладим на красотата на българския фолклор.

Накрая по стар български обичай всички се хванаха на весело, празнично хоро.

Подготвил статията:  Елена Кирилова– 11в клас