Нови изяви в ЕКОклуб ПГСС

[google-translator]

На 5 ноември 2014г. стартира Национален ученически конкурс „Зелена вселена“, под надслов „Нарисувай еко-табела и опази своя роден край“. Организатор е Българо-американска кредитна банка.

Повече от 160 училища от цялата страна се включиха в кампанията. Професионална гимназия по селско стопанство, град Чирпан е сред регистрираните училища, под номер 113.

Учениците от 8А клас, членуващи в ЕКОклуб ПГСС: Ивета Пеева, Гергана Георгиева и Цветелина Димова са нашите участници в националния конкурс. Всяко от момичетата изготви индивидуален проект-рисунка на еко-табела за защитена местност „Ягъч“, която е единствената защитена природна местност на територията на община Чирпан.

Целта на кампанията е да провокира детското въображение и загрижеността за околната среда, в която живеем.  Чрез проектите за табели, участниците призовават към опазване на природата в региона, в който живеят. Десетте най-добри проекта, ще бъдат изработени в реални размери и дарени на съответните общини, а отличените учениците ще получат индивидуални награди. Всички творби ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на „Зелена вселена“ www.facebook.com/ZelenaVselena.