СРЕЩА НА УЧЕНИЦИ ОТ МЛАДЕЖКИЯ УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ С ГОСПОЖА КИЧКА ПЕТКОВА – КМЕТ НА ОБЩИНА ЧИРПАН

Госпожа Петкова - кмет на община Чирпан

Госпожа Петкова - кмет на община Чирпан

На 16.11.2011 г., ученици от Младежкия ученически съвет при ПГСС гр. Чирпан, се срещнаха с госпожа Кичка Петкова – кмет на община Чирпан.

Учениците зададоха свои въпроси на новоизбрания градоначалник.

Въпрос: Госпожо Петкова, избирането Ви за кмет е висок и отговорен пост. Какво Ви мотивира да се кандидатирате и да се борите за това?

Отговор: Аз и моето семейство живеем в град Чирпан. Аз работя в този град, синът ми учи тук. Връзката ми с Чирпан винаги е била много силна, така че това което ме мотивира е желанието ми да работя за града, за общината и най-вече за младите хора.

Въпрос: Вие сте първата жена кмет в община Чирпан. Това че сте жена ще Ви помага, или ще Ви пречи в работата?

Отговор: Винаги съм смятала, че чирпанлии не са готови да изберат жена за кмет. Но в хода на предизборната кампания усетих, че хората са позитивно настроени спрямо мен и са готови да ми гласуват доверие. Аз съм обърната към всички хора на града, към младите, към хората в неравностойно положение, към възрастните. Готова съм да подкрепям бизнеса и всяка добра инициатива. Мисля, че това че съм жена няма да ми пречи в работата и при вземането на отговорни решения. Готова съм да докажа, че жените могат да бъдат добри управленци.

Въпрос: Древна арабска поговорка гласи: „Бог ни дава дните – останалото са само възможности”. Виждате ли възможности за младите хора в града ни, за тяхната професионална реализация, така че те да останат да творят и работят в Чирпан?

Отговор: Възможности за младите хора да останат в Чирпан виждам, ако успеем да ги ангажираме с дейности, които биха ги обвързали с нашия град. Имаме идея да привлечем младите хора да работят по младежки проекти. Смятам, че в следващите няколко месеца тази идея ще получи развитие. По отношение на младите хора имам и други идеи, за това как да водят един по-пълноценен социален живот, да общуват, да спортуват.

Аз съм щастлива, че много млади хора идват при мен и споделят своите проблеми. Ще съм истински доволна, ако успея да им помагна да сбъднат мечтите и надежди си. Аз ще работя за това. Най-важното разбира се е осигуряване на работни места и възможности за професионална реализация за младите хора. Така че да са сигури оставайки в Чирпан.

Въпрос: Как виждате бъдещето на професионалното образование в общината ни?

Отговор: Професионалното образование е важно и необходимо за града ни. В нашия регион хората са ангажирани със земеделие и има нужда от специалисти, които се обучават във  вашето училище.

Ще подпомогнем инициативи, които са свързани с развитието на селския туризъм, а в ПГ по селско стопанство има такава специалност.

Ние трябва да създадем условия за младежите, които завършват с определена професия да останат и да работят тук.

Учениците пожелаха успешен и ползотворен мандат на госпожа Петкова.