3 март

На 3 март 2013 година, ученици и учители от Професионална гимназия по селско стопанство, град Чирпан, се включиха в градското тържество, по повод 135 години от Освобождението на България от османско владичество, което започна с шествие от площада до паметника на Съединението.

Заедно с ученици от другите училища в града, дванадесетокласниците от ПГСС Ангел Зеленгоров и Ангел Ангелов взеха участие в пренасянето на националния флаг.

Тържествената част се състоя пред паметника на Съединението, в градския парк. От името на Професионална гимназия по селско стопанство, Нейко Генов, ученик от 11а клас поднесе цветя, в знак на преклонение пред подвига на загиналите за свободата на България.

Националният празник на България беше отбелязан и с участие на ученици от ПГСС в поход до паметника на свободата Шипка, величествено място съхранило подвига на руските и българските воини, загинали за свободата на България. От паметника похода продължи до град Шипка, където учениците разгледаха храмът “Рождество Христово“.

Всички тези тържествени събития бяха заредени с много патриотични чувства, признателност и гордост от силата на българския дух.