УЧАСТИЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПГСС ВЪВ ФЕСТИВАЛА „ВИНО И ЛЮБОВ“

На осми февруари в град Чирпан се проведе за втора поредна година фестивала“Вино и любов“, който събра почитателите на хубавото вино и любовта. В събитието взеха участие винопроизводители от региона. Гостите на събитието опитаха от „божествената напитка“, ядоха вкусна скара и тропнаха кръшно хоро на площада .

Във фестивала активно участие взеха и учениците от Професионалната гимназия по селско стопанство в града. Водещи на програмата бяха учениците от единайсти клас Нейко и Николай Моневи. Учениците от дванайсти клас Таня Тодорова и Ивелина Ганчева,  Христо Николов и Иван Калинов от десети клас бяха подготвили празнична програма от български народни танци,  облечени в национални носии, те станаха атракцията на празника. Виночерпецът Мартин Евгениев от девети клас и красивите му асистентки Тихомира Станева и Деница Сашкова канеха гостите да опитат виното,  приготвено от собственото лозе на гимназията. И признанието не закъсня, училището бе наградено с приза „За най – добри последователи на майсторите – винари“. Това е още едно признание за дейността на учениците и техните преподаватели.

Обработката на собствения лозов масив и опита от специализации в Европа, по проекти спечелени от гимназията, красноречиво говори за дейността на учениците и техните учители.

Изпълненият с хора площад показа,  че празника е нужен,  защото говори за сътрудничеството между местна власт,  бизнес и необходимостта от професионална подготовка на кадри за този сектор от икономиката.