ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОТБОРА НА ПГСС НА РЕГИОНАЛНИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАД ФЕРМЕР 2023Г“

На провелия се регионален кръг на Националното състезание „Млад фермер 2023г“ в периода 22.03-24.03.2023г., с участието на професионални училища от пет области, отборът на ПГСС, гр. Чирпан се представи блестящо и зае призовото второ място след отбора на домакина-ПГСС, гр. Нова Загора. С това си постижение тримата ученици от училището се класираха за Националния кръг на състезанието, който ще се проведе в гр. Гоце Делчев от 11.05. до 13.05.2023г. Там те ще се състезават с още 11 отбора от цялата страна.

  В направление растениевъдство, състоящо се от два модула- разпознаване на семена от културни растения и резитба на нискостъблени лозя, Асен Иванов Илиев от 12в клас, професия „Растениевъд“, специалност „Растителна защита“ завоюва второто място.

   Отлично майсторско управление на МПС кат. „Ткт“ и електронно решаване на листовки, демонстрира и ученикът от 12 б клас, професия „Монтьор на селскостопанска техника“, специалност „Механизация на селското стопанство“- Иван Славов Иванов. Той се класира на второ място, в направление „Механизация“.

   Благодарение и на  много доброто представяне на ученика Петър Радостинов Иванов от 11а клас, в направление „Животновъдство“, отборът ни успя да се класира за националния кръг на състезанието.

Благодарим Ви скъпи ученици и преподаватели – г-н Николай Рачевски и г-жа Надка Петкова, че ни накарахте да се чувстваме толкова горди и щастливи, и успех в Гоце Делчев!