УЧЕНИЦИ ОТ ПГСС СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРАКТИКА В ПОРТУГАЛИЯ

[google-translator]

На 25.01.2018г. в залата по ресторантьорство и барманство на ПГСС се проведе среща с настоятели, общественици и представители на бизнеса, на която ползвателите-ресторантьори по проект № 2017-1-BG-KA-102-035854- „Европейски иновации в основните умения на бъдещите земеделци и ресторантьори“, демонстрираха  усвоеното от предварителната педагогическа подготовка. Целта на тази подготовка е бенефициентите да усвоят базисни знания и умения, които да надградят по време на двуседмичната практика в гр. Брага, Португалия и да трансферират при бъдещата си професионална реализация.

Ползвателите   показаха завидни теоретични  познания за португалската кухня-чудесна смесица от европейски и азиатски рецепти. Презентираха три приготвени от тях под ръководството на г-жа Димитрова, типични португалски ястия: португалска салата, рибни кюфтета и пиле по португалски.

Пожелаха приятно дегустиране и увериха присъстващите, че след практиката в Португалия ще демонстрират  отново наученото, като се надяват на положителна оценка и успех от проведената мобилност.

Присъстващите бяха очаровани от ястията, които дегустираха и изразиха мнение, че с нетърпение очакват отново среща с ползвателите по проекта.