140 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПЕЙО ЯВОРОВ

[google-translator]

На 13 януари  град Чирпан  отново посрещна поклонници и почитатели на  поета – Пейо Крачолов Яворов, които се събраха в родния град на поета, където за 50-ти път огънят на Яворовата поезия беше запален от Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

Професионална гимназия по селско стопанство беше представена във факелното шествие, което отнесе символичният огън от родния  дом до бронзовият  бюст на поета в градския парк от Христо Нинов и Стоян Желязков. А в тържествената вечер, на първия от трите празнични дни, която се проведе в залата на Военен клуб град Чирпан,  в поетичния спектакъл „Писма“ по стихове на Яворов и писма на Яворов, Мина и Лора, блестящо се представиха: в ролята на Мина – Ивелина Боянова, Лора – Десислава Живкова, слепият Яворов – Георги Георгиев и малкото ангелче – Дженифър Жекова. Всички те са част от клуб „Художествено слово“ към училището.

Те бяха лично поздравени от Вицепрезидента на Република България, а аплодисментите и цветята, които получиха бяха напълно заслужени.