НОВИ УСПЕХИ ЗА ЕКОКЛУБ ПГСС НА НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ ЕКОФОРУМ

[google-translator]

На 2 и 3 юни Христо Димитров Нинов, ученик от 9А клас и г-жа София Генова – преподавател по биология и ЗО и ръководител на екоклуба взеха участие в Националния екофорум, организиран със съдействието на Националния ученически екопарламент – град София, община Сливен и учителски колективи от града.

Форумът протече под мотото „Защити ме – за да те има“, по което предварително бе иницииран и национален конкурс за колаж, карикатура и плакат.  Гордеем се, че с престижното второ място, в категория „Колаж“  бе отличена Герана Живкова от 10А клас. Нейната творба ще е част от тематична изложба, която ще се открие на 5 юни /понеделник/ в сградата на Министерството на околната среда и водите в София! Гергана е отличена с Диплом и парична награда.

По време на екофорума имаше много инициативи, като една от тях бе представяне на презентации, от ученици от екоклубовете с страната, членуващи към НУЕП, на тема: „Моят град – в хармония с природата!“. Христо Нинов презентира своя проект и бе отличен със Сертификат. За пореден път учениците на ПГСС защитиха достойно името на училището и труда на своите учители!