НАГРАДИ ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕКОКЛУБ ПГСС

[google-translator]

На 3 и 4 юни 2016 година в град София се проведе Национална среща на Екопарламента, към който Професионална гимназия по селско стопанство, град Чирпан членува. Освен интересните теми, които се засегнаха, като: „Неформални методи в образованието за околна среда“, „Възможности за обучение в чужбина“, „Обучителният подход  КонсУмувай“, „Образованието за околна среда и устойчиво развитие“ и др., се наградиха и отличените ученици в Националния конкурс „Водата е живот“. Церемонията по награждаването се проведе в детски екостационар „Белите брези“ в природен парк Витоша.

Екоклуб при ПГСС, град Чирпан отново се представи достойно, чрез двете първи места на свои ученици. Христо Нинов от 8а клас получи своята награда за I-во място в категория „Фотография“, за снимката си „Танцът на капките“, а Мелиса Сюлейманова, от 9б клас бе отличена с I-во място за рисунката си „Водата е живот“, в категория „Изобразително изкуство“.

На церемонията по награждаването ръководителят на екоклуба към училището ни г-жа София Генова подари на г-жа Милка Джиджова – председател на Екопарламента книжката „Екологичен календар“, продукт от семинарен мултимедиен урок, чрез който екоклуб при ПГСС грабна I-вото място в друг национален конкурс – „Влез в час с уроците на природата“. Всеки от присъстващите на срещата получи специално изработен за целта флаер, с постиженията на екоклуба от настоящата учебна година.