Достойно представяне на учениците от ПГСС на национално състезание „Млад фермер“ 2016

Отборът на ПГСС гр. Чирпан се представи достойно на проведеното в ПГСС „Земя“ гр.Провадия на 26 – 28 април 2016 год., Национално състезание ”Млад фермер“. Надпреварата бе в три направления:„ Механизация на селското стопанство“; „Животновъдство“ и „ Растениевъдство“.

Виктор Росенов- ученик  от 11б клас прояви майсторски умения в управление на трактор, прикачване на инвентар и работа със селскостопанска техника.

В направление „Животновъдство“ Христо Сакев от 11б клас показа завидни познания в разпознаването на породите животни, видовете фуражи и минералните добавки. Най-доброто му представяне бе в категория „Разпознаването на породи животни“, където завоюва III място .

Представителят ни в направление „Растениевъдство“ Росен Атанасов –ученик от 12а клас, безпогрешно  разпозна семената от житни, бобови, технически и зеленчукови култури и демонстрира умения при  пикиране на зеленчуков разсад.

Момчетата от отбора на ПГСС: Виктор Росенов, Христо Сакев и Росен Атанасов, под ръководството на преподавателите Николай Рачевски, Тонислав Добрев  и Надка Петкова, вложиха всичко от себе си и след оспорвана борба се класираха на пето място в отборната надпревара, при участието на 13 отбора от цялата страна.

Браво, момчета!  Благодарим на участниците и техните ръководители за достойното представяне! И този път доказахте, че ПГСС гр.Чирпан е училище с голям потенциал и не случайно е едно от водещите професионални училища в България.