ПОРЕДНО ПРИЗОВО ПЪРВО МЯСТО ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕКОКЛУБ ПРИ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО – ГРАД ЧИРПАН

[google-translator]

Учениците от ПГСС участваха с два видеоклипа на уроци: „Екологичен календар“ и „Урок сред природата“ в Националния конкурс „Влез в час с уроците на природата“, иницииран от организация „Златен орех“, по проект „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие“.

Идеята за Екологичния календар впечатли журито и труда ни бе отличен на най-високо ниво – ПЪРВО МЯСТО в категория „Ученици“.

На 1 април в Есенс център – град София, със събитието „Неформална работилница „Златен орех“ – инструменти за образование за устойчиво развитие“ приключиха дейностите по проекта и победителите бяха наградени.

Нашият отбор се състоеше от трима ученика: Христо Нинов – от 8А клас, Десислава Найденова – от 9А клас, Надежда Генова – от 11А клас, придружени от г-жа София Генова – преподавател по биология и здравно образование и ръководител на училищния екоклуб. Наградата ни бе връчена от г-жа Милка Джиджова, председател на Националния ученически екопарламент – грамоти и ваучер за обучение в еколагер във „Врачански балкан“.

ПГСС, град Чирпан за пореден път се представи повече от достойно! На импровизирания щанд на училището ни, Христо, Деси и Надя представиха изработените от наградения урок продукти – презентация и книжка на тема: „Екологичен календар“, както и рекламни материали за ПГСС. Не само грабнахме първото място, но и впечатлихме организатори и гости на събитието с дейностите, които развиваме в нашето училище!

По време на събитието се представи мрежата „Златен орех“, едноименния знак за качество и уебплатформата  www.ZlatenOreh.net, чухме лекция на Александър Ненов, на тема „Онлайн маркетинг – разбий системата!“, участвахме в отворена сесия между организатори и участници. Бяха сформирани и тематични работилници, с идеи за популяризиране на неформалното образование.

Гордеем се с нашите ученици и им желаем много нови успехи!

 

 

Линк към урока „Екологичен календар“: https://www.youtube.com/watch?v=2LNtimov860

Линк към урок сред природата, в защитена местност „Ягъч“:

https://www.youtube.com/watch?v=O3Rib4sOOjY