ОТКРИВАНЕ НА КАБИНЕТ ЗА ЛАБОРАТОРНИ УПРАЖНЕНИЯ ПО ДИАГНОСТИКА НА ТРАКТОРИ И АВТОМОБИЛИ В ПГСС

[google-translator]
На 18.11.2015 год. в ПГСС гр. Чирпан тържествено беше открит кабинет за
лабораторни упражнения по диагностика на трактори и автомобили. Гости на тържеството бяха кмета на община Чирпан госпожа Кичка Петкова, заместник кмета господин Стайко Генов, членовете на училищното настоятелство- Иван Станчев, Христо Стефанов и Слави Стайков. Отец Иван освети новооткрития кабинет и пожела успех на учениците и преподавателите от училището.
Новият кабинет е оборудван със съвременни инструменти за диагностика на машини : бензинов компресомер; комплект за измерване компресията на дизелови двигатели; тестер за измерване налягането на маслото в двигателя, автоматичната трансмисия при леки и товарни автомобили; комплект за откриване на пропуски в цилиндрите; тестер за дизелови дюзи; уред за тестване на акумулатора, системата за зареждане и стартера; апарат за локализиране на механични повреди в двигателя и динамометричен ключ.
Инж. Даскалов – преподавател по учебна практика благодари на ръководството на училището за усилията и средствата, вложени в изграждането на съвременен кабинет за провеждане на практически занятия.
Под ръководството на инж. Иван Демирев, преподавател по учебна практика и с участието на ученици от 11Б клас, специалност „Механизация на селското стопанство“ беше направена демонстрация на измерване компресията на бензинов двигател. Момчетата демонстрираха знания и умения придобити в часовете по учебна практика.