ИЗЯВА НА УЧИЛИЩНИТЕ КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ, ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РЕЦИКЛИРАНЕТО

На 20 март, в Професионална гимназия по селско стопанство се проведе откриване на изложба, под надслов: „Усмихнете Земята!“.

Инициативата е по повод Световния ден на рециклирането, по идея на учениците от Екоклуб, клуб „Гражданско образование“ и клуб „Компютърна графика“ и техните ръководители – г-жа София Генова, г-жа Света Радева и г-жа Галя Нинова. Творбите са на ученици от всички паралелки, от VIII до X клас, които участваха в училищни конкурси за рисунка, мултимедийна презентация, изработване на сувенири и облекла от трудно разградими материали.

Водещи на инициативата бяха Анелия Иванова и Християна Начкова, от IXА клас.

Оригинални сувенири и тематични рисунки украсиха училищното фоайе. Със свои авторски творби – платна-живопис и рисувана керамика се представи талантливата осмокласничка Снежана Маркова, от специалност „Електронна търговия“.

Заслужени аплодисменти получиха и ученическите екипи, изработили облекла от трудно рециклируеми материали и прекрасните момичета, които ги представиха – Моника, Ангелина, Петя, Снежана, Татяна, Милена и Деляна.

Всички 68 ученика, участници в конкурсите и изложбата бяха отличени с грамоти за проявена активност, сръчност и креативност.

Инициативата е част от планирани извънкласни дейности, по повод 22 април – празник на училището и Ден на Земята.