Благотворителна дегустационна вечер на ПГСС – Чирпан 2020г.

От 2004 г. Професионална гимназия по селско стопанство провежда благотворителна дегустационна вечер, превърнала се в традиция за нашия град и региона. Тя става среща на ценителите на хубавото вино и позитивните  емоции и събира хората, които със своите широки сърца даряват средства за подпомагане децата в нужда от гимназията. Благотворителната дегустационна вечер се проведе на 12 февруари 2020г. и се организира  от Училищното настоятелство и ръководството на училището вече за 16-та поредна година .

Госпожа Таня Тотева – Директор на ПГСС връчи грамоти на всички дарители, допринесли за осъществяването на събитието и изказа благодарност за тяхната съпричастност към развитието на  професионалното образование в нашия град.

Вечерта беше съпътствана от изпълнения на ученици от Професионалната гимназия,  забавни игри и викторини за гостите.  Завладяващите изпълнения на Никол Тошкова  и Атанас Генчев  от 9 а клас развълнуваха всички, а момичетата от танцовия състав представиха красив народен танц.

Представените вина се оценяваха от дегустационна комисия, чийто председател по традиция е госпожа Тонка Даскалова.

За цар на виното – 2020 година беше обявен господин Атанас Мутафчийски от Рокс Уайнъри – с. Винарово с  вина: Совиньон Блан – реколта 2019г., Розе – реколта 2019г. и Каберне Фран.

От благотворителната дегустационна вечер беше събрана сума от 6361 лв., която ще  се използва за подпомагане на ученици от ПГСС.