НОВА ИЗЯВА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕКОКЛУБ И КЛУБ „ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ“ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ В ЧИРПАН

В навечерието на 22 април – Ден на Земята и празник на Професионалната гимназия, учениците от ЕКОклуб и клуб „Гражданско образование“ организираха и представиха изложба от фотографии, рисунки и постери, на тема: „Природни и исторически забележителности в чирпанския край “.

Инициативата се проведе на 17 април, в конферентната зала на училището и бе уважена от: г-жа Даниела Драгийска – председател на Общински съвет – град Чирпан, г-жа Таня Тотева – директор на ПГСС, г-жа Галя Нинова – зам. директор по учебната дейност, г-жа Емилия Рашева – зам. директор по учебно-производствената дейност, учители и ученици от различни класове.

Чрез кратък разказ за историческите и природни дадености в чирпанския край, водещите – Виктория Стоева, от VIIIA клас и Мирела Николова, от IXА клас, разкриха пред присъстващите магията на родни Чирпан, съхранил културните и исторически ценности на българския народ: къщи-музеи, паметници, Художествена галерия, Исторически музей, Палеонтоложки музей, църковни храмове.

Специално място в словото на водещите бе отделено на бележитите българи, родени в Чирпан, чиито дела и подвизи са изиграли важна роля в цялостния духовен облик на България. Днес, тези паметници и личности са най-ценното богатство на нашия малък и китен Чирпан. Поглед бе обърнат и към природните дадености в нашия регион. А всичката тази красота бе претворена в рисунки и постери, и преоткрита чрез обективите на младите фотографи.

Директорът на училището, г-жа Таня Тотева отличи с грамоти всички ученици, участвали с креативност и талант в училищната изложба.

Лиричният шепот на града на Яворов, отекна чрез красивите строфи от стихотворението „Залез над Чирпан“, на съвременния чирпански поет Ангел Кроснев.

Водещите Виктория и Мирела поканиха наградените ученици за обща снимка, а гостите с интерес разгледаха тематичната изложба.