ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО – ГРАД ЧИРПАН С ДВЕ ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА НАУЧЕН ХИМИЧЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

Изключително сме горди да съобщим, че учениците от ПГСС: Мирела Николова – VIIIА клас, Тотьо Георгиев – VIIIА клас и Христо Нинов – XА клас, членове на ЕКО клуб ПГСС участваха с два видеоклипа в Национален конкурс, обявен от Националния ученически екопарламент – град София, под надслов: „Светът в една капка“, организиран съвместно с Министерство на околната среда и водите, и с изключителното съдействие на министър Нено Димов. И двата авторски видеоклипа, на учениците от ПГСС не само са били номинирани, но и са отличени!

С ПЪРВА НАГРАДА в престижната национална надпревара е отличена разработката ни: „Физико-химични свойства на водата. Определяне на хлор.“, а почетната ТРЕТА НАГРАДА е за нашия експеримент: „Физико-химични свойства на водата. Плътност на захарните разтвори“. Наградите са парични и ще бъдат връчени на учениците лично от министър Нено Димов на церемония в град София, в края на месец юни.

Гордеем се с постиженията на учениците от ПГСС и техните учители! Успяваме защото сме екип, в който се обучаваме, залагаме на уважението и личностното израстване на децата! Гордеем се с вас, скъпи ученици! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!