„ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО“ – ПОРЕДНА ИНИЦИАТИВА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕКОКЛУБ И КЛУБА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ В ПГСС – ЧИРПАН

На 18 май 2018 година учениците от ЕКО клуб и Клуба по гражданско образование от Професионална гимназия по селско стопанство, град Чирпан гостуваха на НУ „Св. Климент Охридски“, по повод съвестна инициатива под надслов: „Единни в многообразието“.

Под формата на състезателни игри между два отбора, със звучните имена “Олимпийци“ и „Отличници“, учениците от началното училищe, с помощта на своите приятели от ПГСС, се справиха с пет занимателни игри:

  • „Пътеписи от България“;
  • Еко-работилничка „От отпадък – подарък“;
  • „Аз познавам европейските символи“;
  • „Отрий думата“;
  • „Заедно можем повече“.

Водещи на мероприятието бяха осмокласниците от ПГСС – Дженифър и Мирела, а Анастасия отговаряше за правилното изписване и сумиране на получените, от отборите точки.

Като във всяко състезание имаше и жури – ученици от X клас в Професионалната гимназия.

В първата игра двата отбора трябваше да направят постери за две дестинации от красивата ни Родина, като подберат правилните снимки и текстове и презентират направеното.

Сръчност и артистичност се изискваше и при втората игра, чрез която момичетата и момчетата от НУ „СВ. Климент Охридски“ измайсториха прекрасни вази, цветя, моливници и какво ли още не, с помощта на учениците от ПГСС.

Чрез играта „Аз познавам европейските символи“ нашите малки приятели показаха, че познават държавите от Европейския съюз и техни символи. Много емоции имаше и при „Отрий думата“ – игра, изискваща от всеки отбор с завързани очи да подреди правилно буквите в името на столицата на Великобритания и Германия.

Последната игра „Заедно можем повече“ обидени всички и те започнаха да майсторят красиви фигури с пластмасови капачки върху училищната площадка. Името на играта е символично и съвпада с логото на кампанията за набиране на средства от събрани капачки, за закупуване на кувьоз за болницата в Чирпан – прекрасна инициатива, чийто инициатор е Професионална гимназия по селско стопанство.

НУ „Св. Климент Охридски“ е един от дарителите в кампанията и г-жа София Генова, ръководител на ЕКОклуб ПГСС връчи Свидетелство за дарение на г-жа Марияна Кривошапкова, директор на началното училище.  И тъй като това е наша втора съвместна инициатива, подарихме на г-жа Кривошапкова и колаж със снимки от мероприятието миналата година.

И като всяка надпревара и нашата завърши с хепиенд – всеки от отборите получи награда, като разбира се тази на отборът-победител бе с една идея по-голяма.

Инициативата е планирана в работните програми на ЕКОклуб ПГСС и Клуба по гражданско образование при Професионална гимназия по селско стопанство, град Чирпан, по проект „Твоят час“.

Благодарим ви, приятели!